Restaurace

PIZZA ITALIANO

Zkušenosti ze zahraničí přivezené do Českých Budějovic.

Pizzu jsme se naučili dělat v Anglii od Italského pizza chefa Alda Biscottiho a zachutnala nám natolik, že jsme se rozhodli otevřít pizzerii v Českých Budějovicích

V naší restauraci pro Vás připravujeme pokrmy inspirované převážně italskou kuchyní. Do našeho jídelníčku patří pizza, sáláty a již brzy i těstoviny. Při přípravě pokrmů si zakládáme na kvalitě a čerstvosti surovin. Věříme, že Vám bude chutnat a že se budete rádi vracet.

Náš příběh

Jsme dva bráchové Martin a Pavel. V roce 2003 jsme otevřeli „Vokno“ – Vackovo okno v Hroznovce, které se již po roce stalo úspěšným projektem. V té době všechna rychlá občerstvení používala hlavně fritézu, zavírala v 5 odpoledne a celkově byly produkty rychlých občerstvení na nízké úrovni. Rozhodli jsme se, že budeme dělat věci jinak.

V tomto roce jsme jednu provozovnu prodali a začala naše cesta za sbíráním životních zkušeností. První na řadě byla Anglie, kde jsme se po roce vystřídali. V Boccabaru, kde to žilo španělskými rytmy, dobrým jídlem a 200hlavým davem zákazníků každý den, jsme spolupracovali s italským pizzaolem Aldou Biscottim, který měl v té době 20letou praxi a předával nám každý den své zkušenosti.

Martin: „Tady se naše cesty rozdělily. Já odjel na 5 let do Španělska, kde jsem pracoval na různých pozicích v hotelech a restauracích, můj brácha (Pavel) sbíral zkušenosti v ČR, na rok mě ve Španělsku navštívil a po návratu pokračoval ve shromažďování nápadů.“

Pavel: „Začal jsem budovat pizzerii. Prioritou se stal kvalitní produkt s použitím těch nejlepších dostupných surovin. Začátek byl velmi náročný, žádné volno, 16tihodinové směny. Moje malá pizzerie začínala díky mé vytrvalosti získávat své první stálé zákazníky.“

Pavel: „Martin se vrátil na krátkou chvilku do ČR, pomohl mi s přestavbou, která už se blížila současná podobě a zase frnknul, tentokrát podruhé do Anglie, takže moje vytížení bylo stále vysoké. Už jsem byl schopný utáhnout pár brigádníků, spokojení zákazníci přibývali a já začal zkoušet nové produkty. Chtěl jsem zužitkovat to, co jsem viděl/naučil se v zahraničí i u nás v ČR.“

V roce 2018 jsme to dali znovu dohromady a začali o5 spolupracovat. Důraz na kvalitní produkt samozřejmě zůstal, vždy byl naší prioritou. Našli jsme nové dodavatele ještě kvalitnějších surovin. Pizzerie prošla výraznou přeměnou, koupili jsme profesionální nerezovou kuchyň, sehnali pravou italskou pec, pozměnili jsme menu, ucelili tým a naučili se spolu fungovat bez větších hádek – přeci jen jsme bráchové.  ????

Vítejte na našich nových webových stránkách a online obchodě. Tento rok se můžete těšit na rozšíření naší nabídky o těstoviny, pizzerie by měla mít do konce tohoto roku i nový venkovní kabát. Pizzu pro Vás stále připravují v té nejlepší možné kvalitě Pavel, Martin a David, při rozvozu můžete potkat poslední dva jmenované a Jirku. Pokud budeme mít tento covidový rok otevřenou alespoň zahrádku, bude se na Vás těšit usměvavá Markéta a Štěpánka. Děkujeme za Vaši současnou přízeň, přejeme v tomto roce pevné nervy a snad jako všichni doufáme v lepší rok 2022.

Tvoříme opravdové jídlo, věříme v kvalitu.

 

Pizzu pro vás pečeme od roku 2008. Od začátku je naši prioritou při přípravě pizzy a dalších pokrmů, používání pouze kvalitních surovin dovážených převážně ze španělska a itálie. Těsto připravujeme ze speciální neapolské mouky a kvalitního olivového oleje. Naše těsto je nízké s měkkými, ale křupavýmy okraji. „IN PIZZA WE CRUST“

Máte chuť naPIZZU? Objednejte si online z pohodlí domova a my Vám objednávku dovezeme po části Českých Budějovicích a do Roudného ZDARMA. Na Včelnou v nejkratším možném čase s malým příplatkem za dopravu.